Chicken Wing Trivia
Community & Lifestyle Community & Lifestyle

Chicken Wing Trivia

July 03, 2024

Test Your Knowledge with Chicken Wing Trivia & More

Think you know it all about chicken wings? Put your knowledge to the test with trivia questions about chicken wings, Wings & Rings' history, and for a bonus round, bar staples. And if this trivia game wasn't enough for you, come to your local Wings and Rings that might just become your go-to trivia bar near you.

 

Round 1: Chicken Wings and Delicious Things

Hungry for the first round? We’re serving up questions straight from the Wings and Rings menu.

 

1. Buffalo sauce is a staple for wing lovers. Can you name the three basic ingredients in this tangy, spicy sauce?

Answer: The classic Buffalo sauce is a simple blend of cayenne pepper, hot sauce, and melted butter. At Wings and Rings, you can slather this iconic sauce on everything from our traditional wings to starters like our Buffalo Chicken Nachos or sandwiches like our Buffalo Chicken Sandwich.

2. We could eat chicken wings all year long. But when is the most popular day in the US to eat chicken wings?

Answer: Football’s Biggest Game is the reigning champ for chicken wing consumption. Luckily at Wings and Rings, we're always ready to tackle your game-day cravings with a spread of the best chicken wings near you.

3. Hot chicken wings are a classic. Do you know the secret element that gives peppers their heat, making for some spicy wing flavors?

Answer: Capsaicin is the chemical compound that turns up the heat in peppers. The more capsaicin in the pepper, the fierier the experience.  

Everyone has their own heat tolerance, that’s why we have customizable heat levels for our chicken wings. Whether fiery Sweet Habanero or Ghost Pepper Ranch sauces are your favorites, or you prefer to keep it cool with Sweet BBQ or Garlic Parmesan off our wing menu, we've got a sauce for every palate at Wings and Rings. 

4. We’re Wings and Rings, of course we’re going to include an onion ring question! Vidalia yellow onions are a popular choice for onion rings because of their sweeter flavor—and are exclusively grown in one US state. What is the state?*

*Hint: Perhaps “The Onion State” doesn’t have quite the same ring as their famous fruit nickname.

Answer: Vidalia onions come from the great state of Georgia. At Wings and Rings, our onion rings are a must-try, and you can order them on their own or go big with our Appetizer Sampler, where we serve up onion rings along-side favorites like Pretzel Bites and Mozzarella Sticks off our starter menu.

 

Round 2: Wings and Rings History

Do you know your history—and by that we mean Wings and Rings history? See how much you know about us or learn a Wings and Rings fun fact or two.

5. What year did Wings and Rings first open?*

*Hint: it’s the same year the movie "Ghostbusters" hit theaters and "When Doves Cry" was the top song of the year.

Answer: Blast from the past! Our story started all the way back in 1984.

6. This one’s for reality TV buffs. Wings and Rings had a starring role on which Emmy-winning reality series?

Answer: CEO Nader Masadeh is featured on "Undercover Boss" and goes undercover to several locations as "Pete." Our episode must have made quite the impression because it was chosen for the "Undercover Boss" Season 7 premiere.

7. This Buffalo has roamed far and wide. As of 2024, in how many states can you visit Wings and Rings?

Answer: From our very first restaurant in Ohio we’ve expanded to 10 states, including California, Florida, Illinois, Indiana, Kentucky, Nebraska, North Dakota, South Dakota, and Texas as well as international locations in Mexico. That’s a lot of places to find a nearby Wings and Rings in your neighborhood or when you travel. If you’re interested in franchising with us, you can put even more Wings and Rings locations on the map. Learn how you can open Wings and Rings in your state by visiting www.ownwingsandrings.com/. 

 

Round 3: Bonus from the Bar

What’s sports bar trivia without a refreshing drink? Our final bonus round is on bar favorites you might even find on the menu at Wings and Rings and what we think are a natural pair with chicken wings.

 

8. "Margarita" in Spanish refers to a specific flower. Do you know the flower this famous cocktail is named for?

Answer: In Spanish, "margarita" means "daisy." Fun fact, Margaritas are one of the most popular mixed drinks in the US, so you bet we have them on our beverages menu at Wings and Rings. Try classics like our signature Wings and Rings Margarita or choose from flavors like Mango, Strawberry, or Blueberry, to refresh yourself any day of the week.

9. A Bloody Mary is a brunch staple. What's the traditional garnish for this savory, tomato-based cocktail?

Answer: A celery stick is the choice garnish for a classic Bloody Mary. At Wings and Rings, we put a twist on tradition with our Buffalo Mary, complete with Buffalo +Hot sauce and bacon.


10. Beer is loved worldwide, but which country holds the title for most beer consumed per capita as of 2023? Is it (A) United States, (B) Czech Republic, (C) Austria, or (D) Ireland?

Answer: The Czech Republic knows how to enjoy a pint or two. When you're at Wings and Rings, you can choose from a variety of beers on tap, including favorites like Miller Lite, Budweiser, and Sam Adams.

 

Join Us for Trivia Night Near You at Wings and Rings!

Now that you've had a taste of some chicken wing and Wings and Rings-themed trivia, are you ready to put your knowledge to the test at trivia bars near you? Look no further than Wings and Rings! Check out the store locator on our website to find out more about trivia events at your local Wings and Rings and see what trivia events are on the schedule. Join us for a night of fun, facts, and, of course, fantastic chicken wings!

Continue reading...
READ MORE